joi, 6 noiembrie 2008

BUNELE MANIERE


POARTA-TE CA O LADY

Daca vrei sa fii tratata ca o lady, atunci poarta-te ca atare, bunele maniere sunt mai actuale ca oricand!
Nimeni nu s-a nascut invatat, dar asta nu este o scuza pentru tine sa nu ai o tinuta impecabila in societate. Daca mai ai mici scapari, ai face bine sa ti le retusezi cat mai repede!

Sa arati ca esti o persoana educata, te ajuta sa faci o impresie buna, dar sa obtii si o serie de avantaje! Spre exemplu, vei fi mai repede promovata daca sefii vor vedea ca te preocupa imaginea ta, gandindu-se ca tu poti reprezenta firma cu profesionalism.
Iar daca vrei sa cuceresti un barbat de calitate, atunci si tu trebuie sa arati ca esti la acelasi nivel cu el, mai ales daca e vorba de bune maniere! Asa ca ne-am gandit sa-ti reamintim opt reguli care trebuiesc respectate cu sfintenie, daca iti plac standardele inalte!

1. Foloseste mereu expresii precum " te rog", "multumesc", "imi permiteti?", "imi pare rau" "ma scuzati". O persoana care ii respecta pe cei din jurul ei, se respecta in primul rand pe sine!

2. Femeia ia initiativa, si nu barbatul, pentru o strangere de mana! Astfel nu se creeaza neintelegeri daca femeia este sau nu dispusa pentru o atingere fizica.

3. Daca mergi in vizita la cina, o cutie cu bomboane este o atentie potrivita pentru acest eveniment. Si florile sunt o alegere buna, chiar puteti trimite un buchet a doua zi dupa cina, in semn de apreciere pentru ospitalitatea cu care ati fost primit. Niciodata nu aduceti o sticla de vin, doar daca ii stiti preferintele anticipat, altfel, denota ca nu aveti incredere in gusturile gazdei!

4. Cand esti invitata la o petrecere, este politicos sa ajungi cu 15 minute intarziere! Este singura exceptie cand nu trebuie sa ajungi la timp, si mai ales nu veni mai repede decat ora stabilita!

5. Nu incepe sa mananci inainte ca fiecare persoana de la masa sa fie servita. In timpul cinei e imperativ sa te abtii sa iti stergi nasul sau sa incepi sa te scobesti prin dinti!

6. Nu folosi niciodata termenii de baie sau toaleta, mai indicat este ca intr-un moment de pauza, cel mai bine dupa ce s-a termint de servit, sa intrebi discret: "unde ma pot spala pe maini?".

7. Nu intrerupe persoana interlocutoare din vorbit. Este mai mult decat nepoliticos, si s-ar putea ca la randul tau sa fii intrerupta in momentul in care vrei sa iti expui opiniile.

8. Priveste persoana cu care vorbesti in ochi! Demonstrezi ca esti o persoana sincera, in care se poate avea incredere!

Un comentariu:

  1. Conteaza foarte mult de anturajul in care esti, drept urmare sa stii sa te comporti ca atare. Oriunde ai fi inconjurat de oameni sau nu,trebuie sa stii sa te porti ca o laidy. Atunci cand ceri respect din partea cuiva gandeste-te inainte de toate sa stii sa ii respecti pe restul, dar sa te faci singura respectata.
    Mi-a placut foarte mult acest articol despre bunele maniere ale unei laidy.
    l_y_l_yro@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere