joi, 6 noiembrie 2008

UNGHII COCHETE

Noi femeile suntem foarte inventive ...sau ne plictisim foarte repede...sau ambele. Important este sa fim creative pentru a satisface oricare dintre variantele de mai sus. Ne place sa fim frumoase, sa fim la moda, sa atragem atentia asupra noastra folosind arme care mai de care mai ingenioase. O idee în acest sens consa în accesorizarea unghiilor.
Pictarea unghiilor este o arta, este asemeni creatiei unei bijuterii care face parte din tine. Daca pâna acum concuram între noi pe baza lungimii, formei sau culorii unghiilor, acum ne întrecem în maiestria modelului pe care îl purtam pe manichiura. Opera de arta rezulta din imaginatia clientei si priceperea manichiuristei. Foarte importanta este însa si baza pe care se executa aceasta capodopera. De aceea trebuie sa ai niste unghii sanatoase si de dimensiuni destul de generoase pentru ca artista sa aiba spatiu sa se desfasoare. Nu poti sa îti tai unghiile din carne si sa ai pretentia sa ti se picteze „carul cu boi” pe ele.
Modelul este ales, asadar, în functie de creativitatea ta, de ideile si abilitatile manichiuristei, de dimensiunile si forma unghiilor, de ocazia cu care vor fi afisate, de vestimentatia ce va fi purtata, de inspiratia de moment, de vremea de afara , etc.
Nu exista tendinte în materie de pictura pe unghii. Manichiura cu model, în sine, este o tendinta. Este ca si cum ai fi învechita daca ai merge la o petrecere cu un simplu lac de unghii aplicat cu indiferenta. Da dovada de creativitate! Fa-ti macar o liniuta cu o alta nuanta sau aplica un flutras într-un colt al unghiei de la degetul mare, sau picteaza un motiv al rochiei pe care o vei purta.
Trebuie sa le fim recunoscatoare manichiuristelor ca au inventat si ca practica o astfel de tehnica pentru ca altfel ne-am fi taiat probabil unghiile în colturi numai ca sa facem ceva deosebit. Ma întreb care este pasul urmator în acest domeniu. Momentan nu am nici o idee. Tu ce spui?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu