sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Tricotajele



Tricotajele reprezinta o tendinta majora pentru sezonul toamna-iarna 2008-2009 si asta pentru ca sunt atat de placute la atingere, tin de cald si pot fi combinate in multiple feluri. Daca vei cauta cu atentie prin dulapul bunicii s-au putea sa dai peste unele modele care sa ti se para chiar cool, si care cu putina indemanare sa poata fi readuse la viata.

­­

Puloverele foarte grele din lana, confectionate dintr-un fir gros impletit in ochiuri largi sunt un must sezonul acesta. De ce? Pentru ca le poti purta fie cu o fusta sau o pereche de jeansi si o curea lata in talie, fie sub forma de rochie scurta cu dres mat sau colant etc.

Cu alte cuvinte sunt acele piese pe care le poti combina intr-o multitudine de feluri toamna aceasta, fara a parea ca este prea mult. In schimb tricotajele xxl nu sunt potrivite pentru toate tipurile de silueta iar aici trebuie sa ai mare grija ce porti si mai ales cum porti.

Cardigan galben. Galbenul cred ca a fost vedeta anului la capitolul culori si a avut un asemenea impact incat se pare ca designerii nu l-au exclus nici in sezonul acesta. Prin urmare nu trebuie sa ratezi un cardigan galben mustar cu guler supradimensionat din lana pe care sa il porti cu o pereche de pantaloni drept.












Un pulover alb nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba sub nici o forma. Si nu vorbesc doar din prisma tendintelor acestui sezon. Poloverul alb pentru sezonul rece este precum camasa alba... o piesa clasica, care poate fi asociata diverselor texturi si de la care se poate porni in alcatuirea mai multor combinatii








Cu volane. Prezente pe fuste, bluze diafane din matase si choar sacouri, volanele iata ca sunt prezente si atunci cand vine vorba despre pulovere groase.















Vesta-cardigan tricotata. Din nou in tendinte sunt vestele, semn ca sursa de inspiratie masculina este cat se poate de hot. Daca nu vorbim de veste din stofa, vorbim de veste in carouri... si daca nici de acestea nu mai avem loc inventam altceva... cum ar fi vesta-cardigan tricotata.











Pulover black&white supradimensionat

O combinatie prea cuminte poate in comparatie cu explozia cromatica a acestui sezon, insa care fara doar si poate ramane clasica: alb si negru. Iar un pulover supradimensionat cu guler foarte larg si cu o palma peste genunchi este extrem de chic pentru o iesire de dupa-amiaza la un spectacol, intalnire etc. Combinat cu un dres gri perlat gros si o pereche de botine din piele intoarsa, puloverul poate juca foarte bine rol de rochie pentru sezonul rece care poate fi purtata fara nimic pe deasupra .





Anchior si maneci trei sferturi. Este vorba despre acel tip de pulover cu un decolteu generos care poate fi purtat intotdeauna peste o alta piesa vestimentara, fie ea camasa, bluza sau maleta. Un asemenea pulover poate fi purtat pe dedesubt cu o camasa alba simpla, pantalon drept crem si manusi din piele intoarsa lungi.












Etnic vs. romburi. Motivele de inspiratie etnica sunt cat se poate de hot toamna aceasta. Le regasim atat pe fuste sau rochii cat si pe pulovere sau pe veste. Iar una dintre combinatiile cromatice de efect, este rosu, negru si alb.







Multicolor. Fie ca este vorba despre un model patchwork sau de dungi colorate orizontale sau verticale, esential este ca se regaseasca cat mai multe culori la un loc. Cu alte cuvinte vorbim despre un adevarat curcubeu: portocaliu, verde, albastru, rosu, maro, negru, mov etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu