joi, 6 noiembrie 2008

Lectii de machiaj

In aceasta toamna notele forte ale machiajului sunt naturaletea, simplitatea, eleganta si renuntarea la stridente si artificial. Culorile vedeta sunt nuantele calde, bejul si aramiu, dar si cele indraznete, cum sunt tonurile de rosu. Fondul de ten, in aceeasi nuanta cu pielea, uniformizeaza aspectul tenului, conferindu-i naturalete.
Pudra se foloseste, dar cu zgarcenie, pentru a pastra un look natural. Totusi, daca participati la un eveniment special, cum ar fi, de exemplu, o cina romantica, puteti accentua, prin machiaj, frumusetea ochilor. Din nou se poarta ochii conturati cu eyeliner-ul sau, mai simplu, cu creionul dermatograf.
In privinta fardului de pleoape, griul, metalizat sau mat, este in mare voga. Pentru a evita stridenta si a pastra echilibrul, fardul de obraz folosit si rujul vor avea nuante naturale, piersica sau roz pal. Daca aveti o gura frumoasa, senzuala si doriti sa indreptati in aceasta directie atentia celor ce va privesc, folositi un ruj rosu, foarte modern in aceasta toamna. (Luciul de buze iese din topul tendintelor in machiaj).


Iti propun cateva lectii de machiaj pentru a arata minunat chiar si atunci cand te machiezi singura. Se intampla cateodata ca linia machiajului sa nu fie perfecta si in acele momente trebuie sa ai la indemana cel mai bun truc pentru a repara totul.


Lectia de machiaj numarul 1. Creionul dermatograf sau tusul au fost aplicate gresit. Ce e de facut? In primul rand trebuie sa astepti pana cand linia trasata s-a uscat, dupa care, cu ajutorul unui betisor cu vata, care a fost imbibat cu demachiant, stergi usor imperfectiunile. Lasa cateva minute ca demachiantul sa intre perfect in piele, dupa care incearca sa trasezi o alta linie.


Lectia de machiaj numarul 2. Daca nuanta rujului ti se pare foarte aprinsa poti remedia acest lucru destul de usor, fara sa fie nevoie sa-l stergi complet de pe buze. Asa ca aplica un gloss transparent, si cu ajutorul unui servetel, pe care il vei pune intre buze, vei presa usor pentru a sterge nuanta puternica. Dupa asta, aplica un ruj mai deschis si totul va arata minunat.


Lectia de machiaj numarul 3. Se intampla ca din cauza unei lumini slabe, sa fi aplicat prea multa pudra, iar aspectul sa nu fie deloc unul placut. Daca ai observat la timp acest lucru, nu trebuie sa-ti mai faci probleme. Cu ajutorul unei dischete din bumbac, dar fara sa aplici demachiant, incearca sa indepartezi cat mai mult din excesul creat. Apoi cu ajutorul unui servetel tamponeaza cat mai mult pe frunte si pe obraji, uniformizand perticulele de pudra.


Lectia de machiaj numarul 4. Fardul de pleoape aplicat intr-o nuanta gresita poate fi indepartat cu usurinta cu putin demachiant. Chiar daca va mai ramane sidef, asta nu reprezinta un impediment. Se poarta fardul sidefat, iar aplicarea unei alte nuante, nu o va face decat sa sa fie un pic mai stralucitoare.

Astept comentariile voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu