sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Metrosexual, vegesexual sau retrosexual sunt cuvinte în vogă


Preocuparea pentru felul în care ne îmbrăcăm, ce şi cât mâncăm ne guvernează din ce mai mult viaţa. Ne influenţează în alegerea partenerului, chiar şi vocabularul.

Metrosexual, retrosexual, ubersexual sau vegesexual sunt doar câteva dintre cuvintele noi care figurează într-un dicţionar al Vocabularului Urban

Dacă sunteţi un bărbat extrem de preocupat de cum şi cu ce haine vă îmbrăcaţi, dacă mergeţi la sală să trageţi de fiare, nu concepeţi nici o zi fără o vizită la hair-stylist, înseamnă că sunteţi metrosexual.

Exemple de metrosexualitate în revistele de modă şi bârfe sunt actorul Brad Pitt şi fotbalistul David Beckham. Opusul metrosexualului, adică retrosexualul este bărbatul care nu pune preţ pe imaginea sa publică.

Calificaţi drept uber-metro-sexuali, adică bărbaţi care se fălesc cu felul în care arată sunt actorul George Clooney şi solistul de la U2, Bono.

Dacă în schimb sunteţi un bărbat care se simte atras de femeile filiforme sau dacă nu concepeţi să aveţi un partener sexual care consumă carne - este foarte clar: sunteţi vege (de la vegetarian)-sexual. Mai pe scurt dacă vă plac fizic actriţa Calista Flockhart, starleta Paris Hilton sau Victoria Beckham, considerate anorexice, sunteţi vegesexual.

Foto-modelul Kate Moss a contribuit şi ea la dictatura urbanului asupra cuvintelor. Moss a inventat un termen care să o descrie perfect: rexic, adică anorexic şi sexy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu