luni, 9 martie 2009

Machiajul de zi


Machiajul este o metoda de infrumusetare care are rolul de a sublinia calitatile fizice ale femeii si de a estompa defectele, dar trebuie tinut seama de faptul ca fizionomia trebuie sa ramana aceeasi.


Fie ca este vorba de un machiaj de zi sau de unul de seara, machiajul trebuie sa fie special, sa nu fie strident si sa fie adaptat momentului din zi si ocaziei unde te afli.

Factorii de care se tine seama in realizarea machiajului sunt: calitatea pielii, tipul morfologic al fetei (oval, rotund, patrat, diamant), armonia culorilor in concordanta cu parul si cu imbracamintea sezonul, ocazia si lumina.


Pentru machiajul de zi este suficient sa folositi fond de ten, un fard de pleoape si mascara pentru ochi, un blush pentru a va sublinia forma pometilor si, un ruj sau un gloss in nuanta naturala pentru buze.


Nu confunda machiajul de zi cu cel de seara pentru ca acesta din urma este un machiaj mai puternic, culorile trebuie sa fie mai intense, puteti sa fiti frumoase si daca esti machiata natural.

De obicei daca pui accent pe machiajul ochilor este recomandat sa folosesti o nuanta de ruj mai naturala sau daca vreti sa scoti in evidenta buzele iti recomand sa machezi mai putin intens ochii, dar niciodata sa nu machezi foarte tare si ochii si buzele pentru ca acela nu va mai fi un machiaj natural, de zi si risti sa primesti critici.


Iata un exemplu de machiaj de zi cu zi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu