duminică, 22 martie 2009

Sprancenele perfecte


Desi sunt adesea ignorate, considerate doar un "detaliu" al fetei care nu se afla in topul prioritatilor, sprancenele sunt fara indoiala un atribut care ne individualizeaza si ne deconspira o parte din propriile trairi.

E de ajuns deci ridicarea unei singure sprancene ca sa ii facem pe toti ceilalti sa ne "ghiceasca" scepticismul la fel cum o banala incruntare elimina necesitatea altor cuvinte de exprimare a nemultumirii sau uneori a concentrarii profunde. Un studiu realizat in urma cu 2-3 ani a relevat faptul ca, dupa buze, sprancenele sunt cele mai importante elemente ale expresivitatii faciale. Mai simplu, imaginati-va macar o secunda chipul unei persoane fara sprancene si veti vedea cat putem sa gresim daca alegem sa ignoram ingrijirea sprancenelor.

Asadar, tinand cont de faptul ca anul acesta nu se mai poarta sprancenele "ciufulite" dar nici cele super-subtiri, cu aspect artificial nu trebuie decat sa avem in vedere cateva sfaturi utile care ne pot pune in valoare fara prea mult efort. Inainte de pensat putem pregati pielea aplicand o crema pe baza de apa (eventual cea pe care o folosesti de obicei pentru ten) pentru a mai "inmuia" radacinile pentru ca, mai apoi, sa masam cu un prosop zona pentru a scoate la suprafata si firele inca mici (dar vizibile). Se spune ca sprancenele ideale au forma unei virgule, cu extremitatea dinspre coltul exterior al ochiului ceva mai subtire decat baza si usor arcuite.

Spranceana trebuie sa porneasca de deasupra coltului interior al ochiului (unita printr-o linie imaginara cu mijlocul narii) si trebuie sa se termine putin dupa marginea exterioara a ochiului (o alta linie imaginara trebuie sa uneasca un punct aflat la 2/3 din spranceana cu partea laterala a ochiului). Daca vreti ca efectul impecabil al spancenelor voastre sa dureze ceva mai mult atunci puteti opta pentru o epilare cu ceara

Tot ce trebuie sa faceti este sa va pieptanati atent firele catre frunte, sa aplicati un strat subtire de ceara pe zonele dorite in directia cresterii parului si sa strangeti un pic din dinti atunci cand va veti face curaj sa smulgeti fasia de ceara.

Daca sprancenele tale au capatat un aspect prea ciufulit poate din cauza cresterii firelor rebele puteti sa va bazati pe dibacia personala si sa le tundeti atent cu o forfecuta care sa le modeleze forma foarte simplu. Daca admirati sprancenele "cuminti", fara fire zburlite masati-va propriile sprancene in fiecare seara timp de cateva saptamani cu ulei de ricin pentru ca acesta regenereaza firele de par. Un aspect extrem de important de care trebuie sa tinem cont este acela ca, indiferent de ce forma am alege pentru sprancenele noastre trebuie intotdeauna sa avem grija la nuanta acestora care e recomandabil sa fie, daca nu identica, atunci cel putin apropiata de culoarea parului
1.


2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu