sâmbătă, 14 martie 2009

Exfoliaza-ti tenul cu tomate


De ce tomatele sunt eficiente pentru ten?
Un studiu al Universitatii Harvard a demonstrat ca tomatele pot reduce sansele de aparitie a cancerului, diabetului si chiar afectiunile cardiace.

Tomatele contin antioxidanti cu structuri celulare care pot fi absorbite de catre piele. Antioxidantii sunt necesari in piele deoarece ei combat radicalii liberi.

Radicalii liberi sunt molecule inalt reactive cu un electron impar (sau "liber") pe orbitalul extern, conditie de dezechilibru care transforma aceste molecule fragmentate in agenti foarte instabili si periculosi din puncte de vedere biochimic. Compusii chimici complecsi, cum sunt cei din structura fiintei umane, dobandesc stabilitatea prin paritatea electronilor moleculelor. Atunci cand o molecula pierde un electron, ea devine dezechilibrata din punct de vedere electrochimic, instabila biochimic si extrem reactiva, cautand sa-si recapete stabilitatea prin sustragerea violenta a unui electron de la alta molecula. De fiecare data cand un radical liber (provenind, spre exemplu, de la reziduurile toxice din mediul inconjurator) ataca o molecula normala pentru a-i sustrage un electron, molecula isi modifica in urma acestui proces proprietatile initiale, transformandu-se la randul ei in radical liber. O celula mutilata in acest fel la nivel molecular isi pierde functiile de baza, transformandu-se intr-o sursa de noi radicali liberi, gata sa atace alte celule si denaturandu-le functiile. Se genereaza astfel un lant necontrolat de reactii biochimice daunatoare pentru organism, cu repercursiuni foarte grave in timp.

Pielea sufera si de pe urma radicalilor liberi aditionali proveniti din razele solare, poluare, vant si temperatura.

Antioxidantii furnizeaza extra protectie impotriva actiunii nocive a mediului fiind de asemenea eficienti impotriva imbatranirii pielii.

Materale:

1 tomata (rosie)

1 cutit (daca ai sub 18 ani roaga-ti parintii sa te ajute)


1 lingurita de zahar


Taie partea de sus a rosiei (capacul) si preseaza-l peste zahar astfel incat toata partea de pulpa sa fie imbibata in zahar. Cu acesta tamponeaza fata cu o miscare circulara. Exfoliaza-ti nasul, fruntea, obrajii barbia evitand zona ochilor si buzele.

Asteapta 10 minute dupa care indeparteaza masca

Pielea ramane proaspata si catifelata la atingere.

Ce poti face cu restul rosiei? Mananc-o bineinteles. Eu o adaug la salate. Este sanatoasa si gustoasa si nu uita REDUCE CANCERUL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu