sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Alexander McQueen primavara-vara 2010



Apocalipsa sau noua era, cea a schimbarilor, in varianta for fashion by Alexander Mc … Queen, mai bine Mc King, pentru ca noua colectie, spring 2010, l-a transformat in regele absolut al modei.

La inceput, intr-un joc de lumini albastre, Raquel Zimmermann apare intinsa pe nisip, printre serpi, intr-o proiectie video halucinanta. Apoi, continuand la fel de halucinat, doua camere de filmare robotizate culiseaza inainte-inapoi, filmand din sala. Si incepe show-ul. Un sir nesfarsit de creaturi fantastice pasind pe niste botine ireale. Si pasesti alaturi de ele intr-o alta lume.

O scufundare in adancurile marilor sau mai bine o reintoarcere, dupa cum spune Alexander McQueen, in Atlantis. Vietati care de care mai ciudate, un mix de imprimeuri, tailoring si styling cum doar Alexander stie sa faca.

Nici nu stii la ce sa te uiti mai intai, la show-ul fabulos care curge sub ochii unei asistente incremenite. La imprimeurile care amesteca parca ADN-uri de reptile cu carapace de insecte, cu aripi de fluturi, cu adancimi de oceane. La incaltamintea pe care stai sa te gandesti oare cum reusesc sa paseasca modelele. La coafurile impletite ca niste ciudate circumvolutiuni sau creste …

Sau poate doar stai si te gandesti, Dumnezeule, daca asa va arata Pamantul peste cativa ani … din cauza noastra. So, iata si “inouaki, reptilianul din mine” …










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu