sâmbătă, 13 decembrie 2008

Acneea la adulti


Acneea este, cum bine se stie, o problema la orice varsta. Cauzata de excesul de sebuum, daca ai acnee, un lucru este cert: ai fie tenul gras, fie tenul mixt. Nu trebuie neaparat sa fii un adolescent si sa treci prin numeroase transformari biologice. Gresit se afirma adesea ca acneea este doar o problema legata strict de prioada adolescentei si a maturizarii biologice. Poate n-ai probleme in adolescenta, dar te trezesti cu cosuri pe toata fata la 25 sau 30 de ani. Poate mai ai si un copil la acea varsta.

Chiar crezi ca atunci e pubertatea ta? Uneori te bucuri. Te simti tanar. Alteori te enervezi: "eu, cal batran si cu cosuri pe fata". Te temi si de cicatricile pe care ti le pot lasa. Ce trebuie sa stii e faptul ca exista produse cosmetice care sa-ti atenueze acneea. Nu toate, nu multe si, mai ales, nu cele la care auzi prea des reclama. Foloseste creme impotriva tenului gras, foloseste masti exfoliante cel putin o data pe saptamana, evita praful, fondul de ten, pudra si servetelele demachiante care nu ti se potrivesc tipului tau de ten. Iar daca esti baiat sau chiar barbat, atentie la barbierit si, mai ales la cremele de ras folosite.


Tips-uri:

Foloseste un exfoliant compus dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu si una de miere. Este ieftin si mult mai eficient decat exfoliantele din comert.

Ricinul trateaza acneea. Ricinul are multiple aplicatii in medicina naturista, datorita efectelor sale benefice asupra organismului. Efectele sale favorabile se datoreaza glucidelor, proteinelor si enzinelor pe care le contine, avand o actiune emolienta, antiseboreica si purgativa. Folosit extern, este un adevarat elixir pentru piele si par, avand proprietati antimicrobiene si antitumorale. Produsul se foloseste in afectiuni dermatologice precum acneea, arsurile, seboreea pielii capului si caderea parului. De asemenea, ricinul deblocheaza tranzitul intestinal si intensifica eliminarea materiilor toxice din organism. Persoanelor cu probleme hepatice, carora le apar pete pe piele, li se aplica comprese cu ulei de ricin.

Cura cu probiotice Utilizarea anticonceptionalelor si a antibioticelor impotriva acneei poate provoca aparitia candidozei, datorita faptului ca acestea distrug toate bacteriile, inclusiv cele "bune" care ajuta organismul sa functioneze in stare normala. Astfel este recomandata o cura de probiotice. Probioticele sunt substante sau produse alimentare (ex. iaurt) care contin bacterii vii: bacterii producatoare de acid lactic, bifido- si lactobacterii, uneori drojdii, care, deasemenea, exista in microflora intestinala normala a unei persoane sanatoase.
Probioticele, ca substante, sunt frecvent folosite ca aditivi alimentari, mai ales iaurturile si alte produse lactate. Microorganismele existente in probiotice nu sunt patogene sau toxice, sunt in cantitati adecvate; trecerea lor prin tractul gastrointestinal sau depozitarea lor nu le modifica valabilitatea. Probioticele nu sunt vazute ca medicamente, ci ca substante benefice sanatatii.
Probioticele pot fi adaugate la mancare, sub forma aditivilor alimentari sau pot fi sub forma de tablete, continand bifido - si lactobacterii si combinatii ale acestora. Scopul lor este normalizarea florei intestinale si profilaxia imbolnavirii
.




Atentie: stoarcerea cosurilor nu este o solutie pentru a le indeparta, ci dimpotriva, contribuie la inmultirea lor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu