joi, 2 iulie 2009

Tusul de pleoape ideal


Eyelinerul este unul dintre produsele cel mai des folosite de catre femei. Exista mai multe formule de eyeliner, unele mai greu de folosit altele mai usor, in functie si de experienta fiecareia.

Cel mai usor de folosit si frecventat este creionul kajal/kohl/mecanic. Cea mai preferata textura este cea moale si rezistenta la apa si la frecare dar nu toate creioanele indeplinesc toate aceste functii. De preferat ar fi ca formula creionului sa nu zgarie si sa fie moale si mai ales rezistenta la frecare (sa nu se intinda sau sa se stranga pe pleoapa), apoi sa fie rezistenta la apa (pentru a nu curge). Cauta creioanele cu o formula ceva mai bogata in siliconi.

Tusul pentru ochi lichid este ambalat intr-un tub cu filet si un capac care de obicei are atasata o pensula fina din peri sintetici, un buretel taiat sub forma unui varf de creion. Se mai gaseste si sub forma de carioca. Acest gen de tus de ochi cere ceva mai multa indemanare deoarece curge si nu se usuca tocmai repede. Datorita pensulei foarte subtire este mai dificil de folosit pentru persoanele lipsite de experienta in ale conturatului pleoapelor. Cel sub forma de carioca este de obicei gros ca si ambalaj si greu manuit. Este insa cel mai placut din punct de vedere vizual ca efect final, daca este bine manuit.

Tusul sub forma de crema. De obicei este ambalat intr-o cutiuta cu capac (ca o crema in miniatura) si se foloseste cu o pensula speciala plata dreapta, unghiulara sau fina. Este cel mai usor de folosit, se usuca repede si nu cere prea multa indemanare insa trebuie avuta grija la cantitatea folosita deoarece daca este prea gros nu se va usca.

Tusul compact/pudra. Cel mai usor de controlat si aplicat. Se gaseste ambalat sub forma de pudra compacta (asemanator unui fard de pleoape compact) si se aplica usor cu o pensula pentru tus plata, unghiulara, fina umezita putin (deci nu sa balteasca). Efectul final este ca cel al unui tus de ochi lichid.
Pentru mine personal nu exista zi fara tus de pleoape. Am incercat aproape toate marcile posibile si pot spune ca eyelinerul de la Rimmel - Profesional Liquid Eye Liner este preferatul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu