sâmbătă, 20 iunie 2009

Secretele unui machiaj de seara reusit


Esti femeie si bineinteles ca iti place sa fii admirata si sa primesti complimente. Cu siguranta ca atunci cand iei parte la un eveniment important, sau cand iesi cu prietenii in oras vrei sa fii remarcata si sa fii tu “frumoasa balului”.

Si nimic nu iti scoate mai bine in evidenta frumusetea decat un machiaj de seara bine realizat.

Un machiaj realizat corect ar trebui sa iti ascunda imperfectiunile si sa iti puna in valoare trasaturile fetei.





Make-up artistul Traviata Paduraru iti propune cateva trucuri:

1.Se incepe cu aplicarea bazei: fond de ten , un fard corector si un anticearcan . Atunci cand alegi fondul de ten ai grija ca acesta sa aiba o nuanta apropiata de ce a pielii tale. Aplica fondul de ten prin tamponare cu degetele sau cu un buretel. Fardul corector se aplica sub ochi si pe imperfectiunile fetei.

2. Pentru a fixa fondul de ten, aplica cu ajutorul unei pensule o pudra pulbere sau compacta. Aceasta se aplica prin miscari circulare.

3. In machiajul ochilor se incepe cu sprancenele, care sunt foarte importante, pentru ca acestea definesc expresia unei persoane.

Pentru ca o spranceana sa fie perfecta aceasta trebuie sa inceapa de deasupra coltului interior al ochiului .Pentru a determina punctual exact de unde ar trebui sa incepi, ia un creion si tine-l vertical, lipit de nara. Si daca vrei sa vezi unde se termina, tine acelasi creion, diagonal, spre coltul exterior al ochiului. Unghiul ar trebui sa fie la 2/3 din spranceana, spre exterior.

Daca sprancenele tale nu au o linie perfecta, o poti corecta cu ajutorul unui fard sau creion in culoarea naturala a parului, urmand pasii de mai sus.

In ceea ce priveste machiajul ochilor sezonul asta este la moda look-ul dramatic. Poti folosi fard negru, mov sau albastru si conturezi ochiul cu el. Pentru a da profunzime privirii accentuaza culoarea spre coltul exterior al ochiului iar pe arcada aplica un fard stralucitor, fin.

4. Fardul de obraz se aplica sus pe pometi si se pierde usor spre tampla. Zambiti si acolo unde se realizeaza pometii aplicati fardul.

5. Pe buze poti aplica un ruj rosu sau in culori naturale dupa ce in prealabil le-ai conturat pentru a nu permite rujului sa “migreze”.

6. Ultima etapa este fardarea genelor. Pentru a avea niste ochi de-a dreptul captivanti iti poti aplica gene false , care sunt foarte trendy in sezonul ce urmeaza.

Daca nu vrei sa iti aplici un set intreg de gene, poti incepe doar cu cateva, individuale iar genele tale vor arata mai lungi si mai dese.Inainte sa lipesti genele false, aplica un strat de mascara.



Acum esti pregatita pentru o seara in oras! Cu siguranta nu vei trece neobservata!

Sursa:www.apropo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu