marți, 31 martie 2009

Moda 2009



In loc sa urmezi tendintele in moda 2009 adoptate de unele vedete de la noi, care nu intotdeauna, ca sa nu spun arareori, reprezinta nici frumosul, nici neaparat noile tendinte, iti sugerez sa iti urmezi mai bine instictul, sa fii originala ! Insa nu iti strica o sursa de inspiratie in ceea ce priveste tendintele in moda 2009

In centrul mai tuturor colectiilor de moda se afla femeia puternica, femeia increzatoare in fortele propriii, dar si femeia care stie sa-si puna in valoare intr-un mod subtil feminitatea. Primavara modei a debutat in mare mare forta prin culori calde sau vii, materiale diafane, croieli lejere sau foarte distinse, prin imprimeuri florale cuminti sau extravagante, prin rafinament, comoditate sau eleganta.

duminică, 22 martie 2009

Sprancenele perfecte


Desi sunt adesea ignorate, considerate doar un "detaliu" al fetei care nu se afla in topul prioritatilor, sprancenele sunt fara indoiala un atribut care ne individualizeaza si ne deconspira o parte din propriile trairi.

E de ajuns deci ridicarea unei singure sprancene ca sa ii facem pe toti ceilalti sa ne "ghiceasca" scepticismul la fel cum o banala incruntare elimina necesitatea altor cuvinte de exprimare a nemultumirii sau uneori a concentrarii profunde. Un studiu realizat in urma cu 2-3 ani a relevat faptul ca, dupa buze, sprancenele sunt cele mai importante elemente ale expresivitatii faciale. Mai simplu, imaginati-va macar o secunda chipul unei persoane fara sprancene si veti vedea cat putem sa gresim daca alegem sa ignoram ingrijirea sprancenelor.

Asadar, tinand cont de faptul ca anul acesta nu se mai poarta sprancenele "ciufulite" dar nici cele super-subtiri, cu aspect artificial nu trebuie decat sa avem in vedere cateva sfaturi utile care ne pot pune in valoare fara prea mult efort. Inainte de pensat putem pregati pielea aplicand o crema pe baza de apa (eventual cea pe care o folosesti de obicei pentru ten) pentru a mai "inmuia" radacinile pentru ca, mai apoi, sa masam cu un prosop zona pentru a scoate la suprafata si firele inca mici (dar vizibile). Se spune ca sprancenele ideale au forma unei virgule, cu extremitatea dinspre coltul exterior al ochiului ceva mai subtire decat baza si usor arcuite.

Spranceana trebuie sa porneasca de deasupra coltului interior al ochiului (unita printr-o linie imaginara cu mijlocul narii) si trebuie sa se termine putin dupa marginea exterioara a ochiului (o alta linie imaginara trebuie sa uneasca un punct aflat la 2/3 din spranceana cu partea laterala a ochiului). Daca vreti ca efectul impecabil al spancenelor voastre sa dureze ceva mai mult atunci puteti opta pentru o epilare cu ceara

Tot ce trebuie sa faceti este sa va pieptanati atent firele catre frunte, sa aplicati un strat subtire de ceara pe zonele dorite in directia cresterii parului si sa strangeti un pic din dinti atunci cand va veti face curaj sa smulgeti fasia de ceara.

Daca sprancenele tale au capatat un aspect prea ciufulit poate din cauza cresterii firelor rebele puteti sa va bazati pe dibacia personala si sa le tundeti atent cu o forfecuta care sa le modeleze forma foarte simplu. Daca admirati sprancenele "cuminti", fara fire zburlite masati-va propriile sprancene in fiecare seara timp de cateva saptamani cu ulei de ricin pentru ca acesta regenereaza firele de par. Un aspect extrem de important de care trebuie sa tinem cont este acela ca, indiferent de ce forma am alege pentru sprancenele noastre trebuie intotdeauna sa avem grija la nuanta acestora care e recomandabil sa fie, daca nu identica, atunci cel putin apropiata de culoarea parului
1.


2.

sâmbătă, 21 martie 2009

Metode terapeutice naturale pentru detoxifierea organismului


Purificare hepatică Pentru a scăpa de o bună parte din încărcătura toxică acumulată în ficat şi pancreas, medicina populară recomandă o metodă terapeutică blîndă, care constă în clătirea gurii, în fiecare dimineaţă, imediat după trezirea din somn şi înainte de spălatul pe dinţi, cu ulei din floarea soarelui, pe cît posibil nerafinat, presat la rece. Se ia o gură de ulei şi se clăteşte gura, trecînd uleiul printre dinţi, cu putere, timp de 15 minute, pînă cînd uleiul devine o pastă albicioasă. După 15 minute, această pastă, care a acumulat în ea o cantitate apreciabilă de toxine preluate din salivă dar şi din vinişoarele aflate sub limbă – un adevărat depozit de toxine al sistemului circulator (de aici şi practica tăierilor sub limbă), se scuipă în întregime, avînd grijă să nu fie înghiţită absolut nici o picătură. Pentru a vă face o idee despre toxicitatea acestui lichid, care ajunge la începutul curei la o consistenţă brînzoasă, au fost cazuri în care pui de găină care au mîncat din această pastă au murit. Metoda se repetă zilnic, minim 3 săptămîni. Nu există limită maximă. Efectele se simt chiar în primele minute după procedură, practicantul simţind imediat o stare de bine, de confort fizic şi psihic. A nu se abandona cura după cîteva zile, detoxifierea organismului în general şi a ficatului în special fiind apreciabile calitativ, aşa cum am mai spus, abia după cel puţin 3 săptămîni. Abandonarea curei după cîteva zile nu face altceva decît să sporească acumularea toxinelor în organism.
Această metodă blîndă poate fi combinată cu o metodă mai dură. Pentru aceasta, se pregătesc 2 tampoane din tifon, de dimensiunea tampoanelor stomatologice, umplute cu usturoi pisat. Tampoanele se leagă cu aţă la capete, să nu se împrăştie usturoiul. Un tampon se fixează între buza superioară şi gingie, iar celălalt între buza inferioară şi gingie. Se stă aplecat deasupra chiuvetei şi se lasă sputa (saliva) din gură să curgă. Se ţin tampoanele cu degetul mare şi arătător de la fiecare mîna, pentru a nu le lăsa să alunece din gura. Efectul va fi de salivaţie abundentă, sputa va fi densă şi legată, transparentă, aproximativ ca albuşul de ou. În nici un caz nu se lasă sputa să curgă pe bărbie, ci din gură direct în chiuvetă. Iritaţia buzelor şi a gingiei trece pînă a doua zi. Pot exista cazuri în care sputa care curge pe bărbie să producă o iritaţie puternică, aproape ca o rană pentru care trec şi pînă la 7‑10 zile ca să se vindece. Durata acestei proceduri este de 20 de minute. Se repetă de 3 ori la interval de 8 zile, după care urmează o pauză de 3 pînă la 5 ani pentru a face din nou această cură. Se poate face mai des, dar numai în situaţii speciale şi sub supraveghere medicală.
Purificarea rinichilor Este cunoscut faptul că, pentru a face "curat" în rinichi trebuie să se consume lichide. În acest sens, fitoterapia recomandă sucul de mere. Este bun şi sucul din magazin, dacă nu are conservanţi. Combinat cu şedinţe de bioenergie, consumul sucului de mere este eficient pentru a scăpa de nisip (microlitiază). Durata curei este de 2 zile consecutive, în care se va bea numai suc de mere, cîte 2‑3 litri, zilnic. Nu se va consuma nimic altceva, cel mult apă plată. Este suficient ca această cură să fie făcută o dată pe an, primavara sau toamna. Dacă nu se găseşte suc de mere, este recomandată cura cu apă, descrisă tot în acest articol. Deosebirea este că, în cazurile de nisip la rinichi, cura cu apă nu are aceeaşi eficienţă ca şi sucul de mere.
Purificarea limfei Pentru aceasta, fitoterapia recomandă cura cu citrice şi cura cu ceapă. În cura cu citrice este nevoie de 900 ml suc de grapefruit, 900 ml suc de portocale, 200 ml suc de lămîi şi 2000 ml apă distilată (se poate folosi şi apă plată). Toate acestea se amestecă şi se consumă într‑o singură zi, fără a se bea sau mînca nimic altceva. Durata curei este de 3 zile consecutive. Se repetă de 2 ori pe an sau la nevoie. Această cură este una acidă şi este contraindicată celor care au probleme cu stomacul sau suferă de orice altă afecţiune care nu tolerează aciditatea în exces. Pentru cura cu ceapă, este nevoie doar de pîine cu unt şi ceapă tocată în abundenţă. Poate fi orice fel de ceapă, chiar verde. Procedura se repetă în 3 reprize pe zi, în care se consumă cîte una, maxim două felii subţiri de pîine neagră sau graham cu unt şi presărate cu ceapă tocată. Nu se foloseşte margarină şi nu se pune sare sau orice altceva. Între mese, se poate bea apă plată din abundenţă. Durata curei este de 3 zile consecutive. În mod normal, o astfel de cură este suficientă o dată la 3 luni însă dacă sînt probleme poate fi aplicată şi săptămînal sau o dată pe lună. În cele 3 zile de cură nu se consumă nimic în afară de pîine neagră sau graham, unt, ceapă, iar între mese apă plată. Cura cu apă, sau postul cu apă distilată Această cură este benefică pentru tot organismul. Oricînd se simte că organismul este "îngreunat" după orice fel de excese alimentare, apa "spală" toate toxinele. Pentru a căpăta obişnuinţa curei într-un număr de zile consecutive, se procedează astfel: prima dată o zi, după o săptămînă – 2 zile, după încă o săptămîna – 3 zile, pînă cînd se ajunge la 7 zile consecutive, în care se bea numai apă. De aici se revine identic, scăzînd săptămînal cîte o zi. În cazuri speciale, durează mai mult (de la 21 pînă la 40 de zile, cu susţinere energetică) şi se lucrează numai sub supraveghere medicală. (C.Iacob - http://www.evenimentul.ro/)

sâmbătă, 14 martie 2009

Exfoliaza-ti tenul cu tomate


De ce tomatele sunt eficiente pentru ten?
Un studiu al Universitatii Harvard a demonstrat ca tomatele pot reduce sansele de aparitie a cancerului, diabetului si chiar afectiunile cardiace.

Tomatele contin antioxidanti cu structuri celulare care pot fi absorbite de catre piele. Antioxidantii sunt necesari in piele deoarece ei combat radicalii liberi.

Radicalii liberi sunt molecule inalt reactive cu un electron impar (sau "liber") pe orbitalul extern, conditie de dezechilibru care transforma aceste molecule fragmentate in agenti foarte instabili si periculosi din puncte de vedere biochimic. Compusii chimici complecsi, cum sunt cei din structura fiintei umane, dobandesc stabilitatea prin paritatea electronilor moleculelor. Atunci cand o molecula pierde un electron, ea devine dezechilibrata din punct de vedere electrochimic, instabila biochimic si extrem reactiva, cautand sa-si recapete stabilitatea prin sustragerea violenta a unui electron de la alta molecula. De fiecare data cand un radical liber (provenind, spre exemplu, de la reziduurile toxice din mediul inconjurator) ataca o molecula normala pentru a-i sustrage un electron, molecula isi modifica in urma acestui proces proprietatile initiale, transformandu-se la randul ei in radical liber. O celula mutilata in acest fel la nivel molecular isi pierde functiile de baza, transformandu-se intr-o sursa de noi radicali liberi, gata sa atace alte celule si denaturandu-le functiile. Se genereaza astfel un lant necontrolat de reactii biochimice daunatoare pentru organism, cu repercursiuni foarte grave in timp.

Pielea sufera si de pe urma radicalilor liberi aditionali proveniti din razele solare, poluare, vant si temperatura.

Antioxidantii furnizeaza extra protectie impotriva actiunii nocive a mediului fiind de asemenea eficienti impotriva imbatranirii pielii.

Materale:

1 tomata (rosie)

1 cutit (daca ai sub 18 ani roaga-ti parintii sa te ajute)


1 lingurita de zahar


Taie partea de sus a rosiei (capacul) si preseaza-l peste zahar astfel incat toata partea de pulpa sa fie imbibata in zahar. Cu acesta tamponeaza fata cu o miscare circulara. Exfoliaza-ti nasul, fruntea, obrajii barbia evitand zona ochilor si buzele.

Asteapta 10 minute dupa care indeparteaza masca

Pielea ramane proaspata si catifelata la atingere.

Ce poti face cu restul rosiei? Mananc-o bineinteles. Eu o adaug la salate. Este sanatoasa si gustoasa si nu uita REDUCE CANCERUL.

luni, 9 martie 2009

Look-ul anilor '60 mai actual ca niciodata


Anii ’60 se caracterizeaza prin inovatie, indrazneala si libertate. Prin Beatles, The Suprems, Martin Luther King, computer, primul om pe luna, benzi desenate, razboiul civil si razboiul rece, fusta mini si generatia hippie.

A reprezentat o perioada in care toata lumea milita pentru liberatate.

Astfel, in aceste vremuri si femeile au obtinut multe batalii in lupta pentru emancipare. Purtau acum fusta mini, colanti si accesorii confectionate maual. Aceasta imagine de femei puternice si emancipate trebuia sa fie asortata si cu un machiaj si o coafura pe masura.

Filmele lui Hitchcock au avut un important cuvant de spus din puncte de vedere al machiajului. In filmele lui, actritele afisau un chip de portelan foarte bine ingrijit.
Atentia machiajului era concentrata in zona ochilor, care erau foarte bine conturati cu tus negru sau dermatograf, iar genele erau incarcate de mascara neagra.

Culoarea parului trebuie sa fie neaparat blonda. Brigitte Bardot este una din divele care reprezinta prin excelenta acea perioada.

Desi majoritatea femeilor se vopseau blonde, mai erau destule si cele care alegeau cealalta varianta, si anume brunetul care mergea de minune cu ochii puternic conturati.

Blonde sau brunete, cu parul lung sau scurt, o singura regula trebuia respectata, si anume regula volumului. Si aici putem sa vorbim despre eternele extreme ale acestei perioade. Femeile purtau ori parul scurt, ori alegeau sa isi lase parul sa creasca foarte lung.

Mary Quant si Twiggy erau demne reprezentate ale tunsorilor scurte, dar bine tapate. Iar aceasta tunsoare se potrivea de minune cu silueta lor angrogina, aceasta silueta fiind o alta moda lansata de anii ’60.

Pe de alta parte, Grace Kelly, Jackie Kennedy si Audrey Hepburn reprezentau femeile cu parul lung, tapat si pieptanat peste cap, lasand fruntea libera. Intruchipand nobletea pura, acestea aveau ca accesoriu preferat simpatica bentita ce le dadea un aer copilaresc si nevinovat.

Sfarsitul decadei aduce cu sine coafuri ceva mai simplu de aranjat si mai lejere, pentru a caror aranjare nu mai trebuia neaparat sa te duci la coafor




Invata pas cu pas cum sa creezi un astfel de look:


Makeover: Get The Look:How To Create A '60s Look

Machiajul de zi


Machiajul este o metoda de infrumusetare care are rolul de a sublinia calitatile fizice ale femeii si de a estompa defectele, dar trebuie tinut seama de faptul ca fizionomia trebuie sa ramana aceeasi.


Fie ca este vorba de un machiaj de zi sau de unul de seara, machiajul trebuie sa fie special, sa nu fie strident si sa fie adaptat momentului din zi si ocaziei unde te afli.

Factorii de care se tine seama in realizarea machiajului sunt: calitatea pielii, tipul morfologic al fetei (oval, rotund, patrat, diamant), armonia culorilor in concordanta cu parul si cu imbracamintea sezonul, ocazia si lumina.


Pentru machiajul de zi este suficient sa folositi fond de ten, un fard de pleoape si mascara pentru ochi, un blush pentru a va sublinia forma pometilor si, un ruj sau un gloss in nuanta naturala pentru buze.


Nu confunda machiajul de zi cu cel de seara pentru ca acesta din urma este un machiaj mai puternic, culorile trebuie sa fie mai intense, puteti sa fiti frumoase si daca esti machiata natural.

De obicei daca pui accent pe machiajul ochilor este recomandat sa folosesti o nuanta de ruj mai naturala sau daca vreti sa scoti in evidenta buzele iti recomand sa machezi mai putin intens ochii, dar niciodata sa nu machezi foarte tare si ochii si buzele pentru ca acela nu va mai fi un machiaj natural, de zi si risti sa primesti critici.


Iata un exemplu de machiaj de zi cu zi


duminică, 1 martie 2009

Look de diva



Iata cateva trucuri simple, la indemana fiecareia dintre noi, care va vor ajuta sa aveti o privire mai patrunzatoare, de diva, de-a dreptul cuceritoare:

1. Aplica un fard de ochi in nuanta deschisa de la linia genelor pana la terminarea pleoapei. Ai grija sa nu depasesti linia acesteia.

2. Defineste pliul pleoapei folosind o nuanta de fard putin mai inchis. Cu cat e nuanta mai inchisa, cu atat look-ul este mai dramatic.

3. Pentru a evidentia ochii, aplica un punct de fard deschis in coltul interior al fiecarui ochi.

4. Cand alegi nuanta de fard de ochi, tine minte ca nuantele pastel vor oferi un look de zi, pe cand cele mai inchise vor dramatiza aparitia.

5. Poti incerca 3 nuante de fard de ochi: deschis, mediu si inchis. Nuanta inchisa o aplici de-a lungul liniei genelor, nuanta medie pe pleoapa, iar cea deschisa pe arcada, pana la linia sprancenelor.

6. Daca ai probleme cu aplicarea eyeliner-ului, incearca aplicarea cu varful lui a mici puncte, intre gene.

7. Pentru un look de seara, aplica mascara o data, asteapta sa se usuce bine si mai aplica inca o data. Va ajuta sa separe genele si le va alungi si mai mult.

8. Nu pompa peria de mascara in tub. Astfel, peria forteaza sa intre aer in tub si se va usca mai repede. Mai degraba invarte peria usor in interiorul tubului.

9. Pentru a avea sprancene perfecte, piaptana-le in sus, spre frunte, si taie firele mai lungi. Apoi, mai piaptana-le o data in pozitia lor naturala.

10. Foloseste gel de sprancene pentru a evita "ciufulirea" lor.

Acum ia o oglinda si priveste-te. Multumita, nu-i asa?

Iti prezint cateva lookuri care sa te inspire:


Fii vedeta petrecerii





Un look glamour inspirat de Gwen Stefani






Cristina Aguilera - o privire dramatica





Misterioasa ca Penelope Cruz