duminică, 22 februarie 2009

Machiajul corector


Machiajul corector are ca scop principal punerea in evidenta a trasaturilor atractive ale unei femei si camuflarea celor inestetice. Cu ajutorul produselor de umbra, se vor pune in valoare acele trasaturi pe care le consideram atragatoare: ochii, nasul, buzele sau barbia.

De exemplu, nasul este unul din marile probleme estetice cu care ne confruntam.
Pentru nasul lung se aplica o nuanta inchisa de fond de ten pe varful nasului, intinzand deasupra zonei exterioare a narilor. In acest fel, nasul va aparea mai scurt. Sau pentru nasul gros se aplica o nuanta inchisa de fond de ten pe varful nasului, inaintand pe cele doua parti laterale ale acestuia. In felul acesta, nasul va parea mai subtire.

Obrajii sunt foarte importanti, iar de felul in care acestia sunt conturati depinde intreaga armonie a trasaturilor.

Fruntea se poate corecta atat prin coafura cat si cu ajutorul machiajului. De exemplu, o frunte prea bombata este corectata prin aplicarea unei nuante mai inchise de fard pe zona proeminenta a acesteia.

Ochii ar trebui machiati astfel incat sa tinda spre forma considerata ideala: ochii alungiti si migdalati. De exemplu, machiajul corector pentru pleope cazute se realizeaza prin aplicarea unui fard deschis la culoare pe pleoapa mobila, iar deasupra, pe arcada sprancenelor, se aplica o culoare mai inchisa. Linia sprancenelor trebuie sa fie usor in sus pentru a ridica pleopele cazute.

Gura trebuie sa fie astfel conturata incat buzele sa nu fie nici prea subtiri, dar nici prea groase, realizandu-se o proportie echilibrata intre marimea buzei inferioare si a celei superioare.

De asemenea, pentru aparitii pe scena, la emisiuni TV etc. se pot aplica gene false pentru a da un efect deosebit ochilor. Exista doua tipuri de gene false: cele obisnuite care au forma unei fasii si care pot fi modelate si fixate pe langa gene si cele “fir cu fir” care se aplica separat pe fiecare fir de geana. Genele “fir cu fir” arata mai natural decat cele sub forma de fasie.

Ochii sunt considerati a fi "poarta sufletului", de aceea ei sunt foarte importanti pentru esteticieni, in vederea obtinerii unui machiaj cat mai perfect.

Machiajul corector al ochilor este realizat cu ajutorul fardului de pleoape, care se prezinta intr-o gama din ce in ce mai variata, plina de nuante si cu ajutorul unui creion dermatograf folosit pentru conturarea ochilor, cu un tus lichid care se aplica folosind o pensula si cu ajutorul rimelului.

Ochii migdalati reprezinta idealul, in ceea ce priveste frumusetea ochilor, si de aceea forma lor nu trebuie modificata prin machiaj. Fardul de pleoape e recomandat sa fie cat mai apropiat de culoarea irisului.

In cazul ochilor rotunzi, fardul de pleoape se aplica numai pe pleoapa superioara, urmarind conturul ochilor pana la mijlocul pleoapei. Apoi se traseaza o linie orizontala care depaseste coltul extern al ochilor. Linia de contur porneste de la mijlocul pleoapei, apoi se traseaza o linie orizontala, lasand un spatiu pana la marginea genelor, zona care se umbreste cu tus. Genele vor fi periate catre exterior, iar rimelul se accentueaza de la partea cea mai ridicata a pleoapei pana la coltul extern al ochiului unde se insista mai mult pentru a obtine o alungire a ochilor.

Daca aveti ochii proeminenti se va folosi un fard de pleoape mai inchis pe toata suprafata dar mai ales pe partea bombata. Daca pleoapa inferioara este si ea proeminenta se va machia cu acelasi fard inchis la culoare. In aceasta situatie, creionarea se face numai la unghiul extern al ochiului. Rimelul, de preferinta maro, va fi aplicat pe toata lungimea genelor.

In cazul ochilor adanciti in orbite, fardul de pleoape va fi mai deschis si se va aplica si pe pleoapa inferioara. Fardul va fi mai accentuat catre extremitatea ochilor si mai estompat catre sprancene. Linia de contur ce porneste de la coltul interior al ochilor si va fi, la inceput, mai subtire si se va ingrosa pe masura ce ne apropiem de extremitatea ochilor. Spatiul dintre marginea pleoapei si linia de contur se va umple cu un fard deschis la culoare sau cu un tus alb.

Daca aveti ochii mici, linia de contur se traseaza usor ascendent catre marginea exterioara a ochiului, la 1-2 mm de marginea genelor, putand depasi unghiul intern si extern al ochiului. Rimelul se va aplica pe varful genelor, prin miscari drepte de jos in sus.

Daca aveti ochii descendenti, se va urmari atenuarea liniei descendente cu ajutorul fardului de pleoape care se va aplica din mijlocul pleoapei sub forma unei linii orizontale care va depasi coltul exterior. Cu ajutorul creionului de contur se va trasa o linie orizontala care de asemenea va depasi comisura ochiului. Spatiul dintre marginea pleoapei si conturul trasat se va umbri cu un fard deschis. Genele se vor rimela usor numai la varf la coltul extern al ochiului. Din mijlocul genelor pana spre coltul extern se vor rimela puternic imprimandu-le o curba ascendenta.

In cazul in care ochii sunt prea apropiati, se vor folosi doua nuante de fard, unul deschis care se va aplica pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul mai inchis pe cealalta jumatate, estompandu-se spre sprancene. Rimelul se va aplica prin miscari oblice de jos in sus catre exterior.

In situatia in care ochii sunt prea departati se va folosi un fard mai inchis la culoare pe jumatatea interna a pleoapei superioare si unul de nuanta mai deschisa pe cealalta jumatate.


Mici trucuri pentru retusarea imperfectiunii buzelor
Buzele perfecte nu se intalnesc prea des, de aceea, dupa stabilirea formei lor, putem recurge la anumite trucuri pentru a retusa astfel unele imperfectiuni.
In cazul in care aveti buzele prea carnoase, se recomanda folosirea unui ruj de o culoare cat mai naturala care se va aplica in strat subtire. Conturul va fi trasat in interiorul conturului natural al buzelor micsorand astfel gura cu cel mult 1- 2 mm, neajungand pana la comisura buzelor.

Buzele subtiri si lungi au nevoie de un contur care sa depaseasca usor conturul natural al buzelor fara a se accentua "V"-ul buzei superioare, iar conturul buzei superioare nu va ajunge pana la comisura. In aceasta situatie, rujul e recomandat sa aiba culori vii, iar pentru a reliefa buzele aplicati un strat de ruj, pudrati buzele si apoi rujati-le din nou.
In cazul in care buzele au comisurile "cazute", conturul buzei superioare va fi desenat astfel incat la comisura sa avem o linie ascendenta, iar conturul buzei inferioare nu va ajunge pana la comisura.

Daca aveti gura prea mica, conturul facut va depasi cu 1-2 mm conturul natural si comisura buzelor, iar rujul va fi ales in culori vii si va fi aplicat in strat ceva mai gros.

Daca aveti gura prea mare, conturul va fi trasat in interiorul buzelor oprindu-se cu 2 mm inainte de comisura buzelor, iar rujul va fi ales in culori deschise.

Buzele asimetrice se vor retusa spre a obtine o cat mai buna proportie. Astfel, in cazul buzei care este mai mare, conturul va fi trasat in interiorul conturului natural, iar buza mai mica se va ruja normal. Rujul aplicat pe buza mai mare va fi in strat mai subtire decat la cealalta.

Ochiul proeminent
Acest tip de ochi trebuie aplatizat cu ajutorul creionului de contur. Pleoapa mobila se va sublinia cu o linie de la coltul intern si pana la coltul extern al ochiului. Pleoapa inferioara se contureaza unindu-se orizontal cu linia de contur trasata pe pleoapa mobila. Se foloseste un fard mai inchis de la gene pana in scobitura ochiului si se continua cu o nuanta mai deschisa care se atenueaza spre spranceana. Sprancenele trebuie pensate pe orizontala si nu foarte subtire.

Pometi interesanti
Pentru fata rotunda, fardul de obraz se aplica intr-o directie ascendenta pentru a atenua rotunjimea fetei.
Pentru o fata alungita, aplicarea fardului de obraz se face pe orizontala, sub osul zigomatic, pentru a reduce din lungimea fetei.
La obrajii pronuntati, fardul de obraz se poate aplica pe partea cea mai proeminenta

Nasul prea lung. Se aplica o nuanta mai inchisa de fard pe varful nasului, intinzand pana la baza nasului cat si pe zonele exterioare ale narilor.

Fruntea prea larga / lata (a nu se intelege frunte prea inalta sau prea bombata)
Fruntea prea lata se va corecta prin aplicarea unui fond de ten mai inchis la baza sprancenelor care se estompeaza incet spre centrul fruntii pana la radacina parului. Sprancenele trebuie pensate ascendent deoarece fruntea va parea mai ingusta. Coafura recomandata este cea cu breton pe partile laterale ale fruntii.

duminică, 8 februarie 2009

Miscarea e sanatate curata.


Exercitiile sunt una dintre cele mai bune solutii de a avea grija de corpul tau pe termen indelungat, chiar pe viata daca realizezi responsabilitatea pe care o ai fata de tine.
Sportul e sanatate curata! Prin exercitii si miscare reduci nivelul colesterolului, iti mentii inima sanatoasa, lupti impotriva tensiunii arteriale, scapi de stres, iti intaresti imunitatea, previi osteoporoza, diabetul, cancerul, ai o viata sexuala mai buna, esti mai bine dispus, dormi mai bine, te mentii in forma sau slabesti.

Daca nu ai timp sa mergi la sala poti face miscare in propria locuinta. Nu ai nevoie decat de un echipament special si putina vointa.
Evita sa folosesti tricouri pe care le porti facind treburi casnice sau stand in fata televizorului. Incepe printr-o vizita la magazinul de articole de sport, unde vei putea alege din varietatea de produse si culori. Un echipament de sport trebuie sa existe. Acest lucru te va ‘lega’ de activitatea fizica si in plus, iti va crea un respect pentru ceea ce faci.

Incearca urmatoarele exercitii

PRIMUL PAS ESENTIAL ESTE INCALZIREA




TONIFICA-TI INTREAGA MUSCULATURA (partea 1)





TONIFICA-TI INTREAGA MUSCULATURA (partea 2)




ABDOMENE - subtiaza-ti talia





BRATE, UMERI si SPATE






SI IN FINAL - STRETCHING SI RELAXARE





Hai ca nu a fost asa greu...si dupa atata efort, lasa-ma sa te binedispun cu niste vorbe de duh gasite pe un site american:

* Este f bine documentat ca pt fiecare minut in care faci miscare castigi un minut de viata. Astfel la 85 de ani vei putea petrece inca 5 luni in plus la azil contra sumei de 5000$ lunar.
* Bunica a inceput sa alerge 5 mile pe zi cand a implinit 60 de ani. Acum are 97 si dracu stie pe unde o fi alergand.
* Singurul motiv pt a incepe sa fac miscare ar fi sa aud iar pe cineva gafaind.
* Trebuie sa incep sa fac exercitii fizice dimineata devreme, inainte ca sa inceapa creierul sa-si dea seama despre ce e vorba.
* Imi plac alergarile lungi, in special cand le face cineva pe care nu pot sa-l sufar.
* Am niste coapse flescaite, dar din fericire sunt acoperite de burta.
* Avantajul miscarii in fiecare zi e ca te ajuta sa mori mai sanatos.
* Si ultima dar nu cea din urma: nu fac miscare ca sa nu-mi sara gheata din paharul de whisky

BONUS: Asa poti arata si tu. Urmareste videoclipul



Crezi ca poti? Te invit sa-ti impartasesti parerea printr-un comment.

Fii fermecatoare in "ZIUA DRAGOSTEI".

Nu e sarbatoarea noastra traditionala, dar nu conteaza. De ce sa nu sarbatorim iubirea de fiecare data cand se poate? De ce sa ne incapatanam sa refuzam o zi speciala doar pentru sunt cativa anarhisti si revolutionari care reclama aceasta zi ca o smecherie de publicitate. Eu zic ca merita sa sarbatoresti cu iubitul tau ori de cate ori se poate. Inclusiv 14 februarie.
Incearca sa il impresionezi cu o infatisare deosebita. Iata ce iti sugerez:

Pentru cele romantice - un look suav



Daca te doresti misterioasa Smokey Eyes este mereu alegerea potrivita



Esti o femeie moderna? Opteaza pentru acest look



Si in cele din urma nu uita de par. Iti propun o varianta seducatoare dar in tendinte.

sâmbătă, 7 februarie 2009

A uitat de Valentine's Day? Razbuna-te !

Se apropie Ziua Indragostitilor – cea mai romantica zi a anului! O zi in care ne straduim cat mai bine posibil sa ne exprimam sentimentele de dragoste fata de persoana iubita, s-o tratam cu cat mai multa delicatete si atentie.

Aceasta zi este destinata anume persoanei iubite, o zi in care iubesti si esti la randul tau iubit.

Nu voi vorbi despre idei de cadouri, surprize, mesaje pentru Valentine's Day deoarece acestea se gasesc peste tot insa iti voi arata ce este de facut cand iubitul uita de aceasta zi.

Urmareste filmul si inspira-te:

duminică, 1 februarie 2009

Primul pas in a cuceri barbatii

Ce este cochetaria? Dictionarul explicativ al limbii romane ne spune ca termenul cochetarie inseamna purtare, atitudine, mod de a se imbraca al cuiva, prin care o persoana cauta sa placa. Cochetaria nu inseamna numai dorinta superficiala de a placea si ne-am insela daca i-am aplica acest sens peiorativ care i se atribuie deseori. Caci cochetaria in preludiul conjugal este de fapt alternanta dintre atractie si rezistenta, alternanta care reprezinta, prin multitudinea excitatiilor care rezulta, unul din mijloacele cele mai puternice de pregatire amoroasa. Cochetaria unei femei dotate cu distinctie si sensibilitate poate fi una dintre cele mai frumoase parti ale preludiului amoros, mai ales daca o face cu gratie si cu prudenta. Retinerea controlata, urmata de abandon total in bratele barbatului, invaluie relatia in mister si ii acorda un sarm deosebit. Aceasta atitudine rezervata, voita si controlata, este destinata sa mareasca intensitatea senzatiilor erotice in timpul jocului amoros.

Arma seductiei feminine Ce este insa absolut necesar este ca femeia sa simta momentul cand trebuie sa "cedeze", caci a prelungi asteptarea barbatului "peste puterile" sale inseamna esec sigur. Dar daca se va abandona in bratele lui exact atunci cand el se asteapta mai putin, aceasta cu siguranta il va incanta. Cochetaria ramane asadar o arma de o surprinzatoare si redutabila putere. Ea este "masinatia" binecunoscuta care consta in a oferi, apoi a refuza, a te preface ca dai si abia mai tarziu a te oferi cu generozitate. Efectele acestui joc sunt de necrezut. Un barbat le poate cunoaste mult si bine si de fiecare data sa cada in cursa, fermecat. Si daca ne gandim bine, este firesc sa fie asa. Fara prima cochetarie, care face sa se nasca o prima speranta, iubirea nu se trezeste la cea mai mare parte a barbatilor. Din clipa in care o privire, un suras, o fraza, un gest iau aerul unei promisiuni, imaginatia barbatului continua aventura. I se da un motiv de mic sa spere? Ei bine, din acel moment incepe nelinistit sa se intrebe: "Oare ea se intereseaza int-adevar de mine? S-ar putea sa ma iubeasca? E de necrezut! Si totusi avansurile acestea" Putin cate putin, se focalizeaza asupra acelei femei care pare ca "se joaca" cu el si incepe a o dori din ce in ce mai mult.


Barbatul alearga dupa o femeie pana cand il prinde ea. O femeie "cocheta" care vrea sa inceapa o relatie cu un barbat nu are decat sa recurga la o tactica veche de cand lumea: sa fuga dupa ce a dat de inteles ca ar dori sa fie urmarita, sa refuze, lasand insa o mica, dar sigura portita deschisa sperantei, de genul: "Maine poate voi fi a ta". Ajunge atat pentru ca un barbat sa mearga pana la capatul lumii, caci a lupta pentru a cuceri o femeie a fost dintotdeauna unul din cele mai nobile idealuri ale unui barbat. Nu degeaba se spune ca "barbatul alearga dupa o femeie pana cand il prinde ea". De altfel, aceste jocuri feminine fac parte din insasi magia, fascinatia si puterea sa naturala de seductie. De aceea pudoarea feminina, cel mai adesea, nu are un caracter etic sau moral, ci tot o functie de atractie sexuala. Adesea, dincolo chiar de cochetaria si nevinovatele viclenii calculate ale cedarii proprii unei femei experte exista si ceva mai subtil ce consta tocmai din elemental fascinator sexual caracteristic inocentei si chiar castitatii. Uneori, faptul ca o femeie isi manifesta imediat si deschis dorinta, in loc sa excite, poate uneori sa-l dezarmeze sau sa-l indeparteze pe un barbat, care va fi atras in schimb de inocenta. Kama Sutra (celebrul tratat erotic oriental considerat una dintre cele trei carti fundamentale ale lumii) mentioneaza chiar printre tipurile de femei cu care nu trebuie sa ai relatii sexuale, pe "acelea care isi exprima deschis dorinta de legaturi erotice". Ocultismul ne ofera o lege ce ne permite sa intelegem fascinatia si puterea magica a puritatii feminine: orice energie nemanifestata se potenteaza traducandu-se intr-o influenta care, cu cat e mai subtila si mai rafinata, e mai eficace. Aceasta ne conduce la un alt secret al sexualitatii: daca in mod obisnuit barbatul e considerat cel mai activ, cel care cucereste o femeie, rareori el o face in adevaratul sens al cuvintului, ca purtator masculine arhetipal al axului si constiintei, fiind cel mai adesea o victima ce se lasa prinsa in magia femeii.